Liikenne 2015

Linja 742 säästettävä, vuoroja lisättävä nykyisestä

Jos joku näitä vielä lueskelee niin tiedoksi:

 

HSL:n hallitus on 16.04.2013 (Pöytäkirja Pykälä 58) päättänyt linjan 742 lakkauttamisesta.

 

http://www.hsl.fi/FI/mikaonhsl/paatoksenteko/Sivut/kokousaineistot.aspx

 

Jonkinlaisena lohtuna tai osittaisena torjuntavoittona uusi linja 718 Kuninkaanmäetä Sotungin kautta Helsinkiin. Linja toimii vain ruuhka-aikoina, mutta käsittääkseni 30 min välein. Myös linja 740 lakkautetaan ja sen korvaa 718B.

 

************************************

 

Koska 12.11 kymmenen kannattama 742 vuorojen lisäämisehdotus on poistettu, tässä sama ehdotus uudestaan.

 

742 on monen Sotunkilaisen ja mahdollisesti Kuninkaanmäkeläisen suora yhteys Helsinkiin. Viime linjastouudistuksessa 742 poistamista esitettiin myös mutta tästä luovuttiin. Perusteluina oli että kaikista syrjäisempien alueiden yhteyksiä ei tule nykyisestä huonontaa. Liityntäliikenteeseen perustuva liikenne hidastaa ja hankaloittaa helsinkiin suuntautuvia matkoja reuna-alueilta oleellisesti oli runkolinjojen tiheys mikä tahansa.

 

Omalta osaltani julkisella kulkeminen on tällä hetkellä tuplasti hitaampaa kuin omalla autolla, mutta kuitenkin nopeampaa kuin millään liityntävaihtoehdolla. Linjan 742 vuorojen lisääminen toisi myös uusia matkustajia, jotka nyt vuorojen harvojen välien takia ajavat omalla autolla muiden linjojen läheisyyteen.

 

Sotungin osalta toimisi jatkossa myös että osa suunniteltujen 701 tai 702 linjojen vuoroista ajettaisiin Sotungin kautta vähintään nykyisellä vuorovälillä. Itse joudun harkitsemaan vakavasti toista autoa perheeseen jos suora yhteys poistuu, Pistin erikseen myös ehdotuksen 742 ja 69 yhdistämisestä, jolloin vuoroväliä voisi perustellusti kasvattaa.

Tags

Voting

54 votes
Active
Idea No. 146